5 tipp, hogyan kövesse az ivási rendszert nyáron

Odakint már egészen nyárias az idő, ami azt jelenti, hogy még jobban oda kell figyelnünk a bőr védelmére, maradjunk árnyékban és természetesen gondoskodjunk a megfelelő ivásról. Az általános ajánlások arra vonatkozóan, hogy naponta mennyi folyadékot adjunk szervezetünknek, nagyon eltérőek. Ideális esetben körülbelül 2 liter víz fogyasztása javasolt naponta, de logikus, hogy egy felnőttnek és egy gyermeknek eltérő szükségleteik lesznek. Mindig figyelembe kell venni az egyén fizikai aktivitását, általános életmódját és egészségi állapotát. A vízigény tehát személyenként változhat. Előfordul, hogy elfelejt inni? Mutatunk 5 tippet, amelyeknek köszönhetően sokkal jobban követhető lesz az ivási rendje.

blogimage (1)

1.Kezdje a napot egy pohár vízzel

Akár víz, akár tea, csak rajtad múlik a választás . Éjszaka után amikor szervezetünk pihent, nagyon fontos a folyadékpótlás. Készíts belőle reggeli rituálét.

2.Ne legyen sztereotip

Ha korlátlan ideig vizet iszik, hamarosan megunja. Használja ki kreativitását, és igyon házi limonádét, gyógynövényekkel ízesített vizet, gyümölcsöt vagy házi jeges teát a nap folyamán. A nyár tökéletes erre. A cukrot tartalmazó italokat jobb kerülni, de készíthetünk jó italt cukor nélkül is.

3.Vegyél egy stílusos üveget

Főleg nyáron, mindig legyen kéznél elegendő folyadék. Akár munkahelyen, iskolában vagy kiránduláson. A nap folyamán folyamatosan igyunk, nem csak akkor, amikor szomjasnak érezzük magunkat. Ezért szerezzen be egy minőségi üveget, amely tökéletes lesz számukra.Ez kétszeresen igaz azokra a gyerekekre, akik gyakran elfelejtenek inni. A palack könnyen karbantartható, nem folyik, könnyű és környezetbarát nyári alapfelszerelés. És pontosan ilyen palackokat talál kínálatunkban.

4.Egyél vízben gazdag ételeket

Gyakran észre sem vesszük, hogy táplálékkal is ellátjuk a szervezetet folyadékkal. Ezért különösen a nyári hónapokban kényeztesd magad sok gyümölccsel, zöldséggel vagy levessel. A gyümölcsök közül a legnagyobb arányban görögdinnye, eper és őszibarack szerepel a zöldségfélék között pedig a saláta, az uborka vagy pedig a cukkini.

5.Példa alapján levezetve

Ne feledje, hogy a gyerekek a szüleiket másolják. Ez nemcsak a viselkedésre vonatkozik, hanem az életmódra és az étkezési elvekre is. Tehát ne taníts, hanem légy példa. Egyszerűen igyatok együtt. Csináljátok a kedvenc tea vagy ital készítéséből egy rituálét, amelyekre minden nap örömmel vágtok bele, és legyen eszetekbe, hogy a tiszta víz az egészséges gyerek fejlődéshez nagyon.